Лавина удари турски град и уби двама души /снимки/

Лавина удари турски град и уби двама души /снимки/ Двама души загинаха при лавина в източния турски град Ерзурум, съобщи Службата за бедствия и извънредни ситуации (AFAD). Страната е изправена пред изключително тежки зимни условия тази седмица.
Лавината е ударила квартал Хорасан в източния град Ерзурум около 15 часа в четвъртък. Спасителни екипи с моторни шейни и линейки са били изпратени незабавно в района.
Областният управител Окей Мемиш заяви за медиите, че административният управител на селото е изпратил двамата служители да проверят воден проблем. "По това време пада лавина и затрупва двама наши граждани".
Екипът на AFAD от 6 души, който достигна до лавинната зона с моторна шейна на община Ерзурум, незабавно започна работа по издирването на хора под снега. В проучването, извършено от екипи на AFAD, са открити мъртвите тела на двама души, които са били около 3.5 часа под снега.
„За съжаление бяха достигнати телата на двама наши граждани, които бяха застигнати от лавината в квартал Хорасан в Ерзурум“, казаха от AFAD.
Източна Турция често преживява тежки зими с обилни снеговалежи и сурови студове. Ерзурум е домакин на някои от най-популярните ски писти в страната. Там е популярният ски курорт Паландьокен.
29.01.2022, 16:43 часа
691 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha