След бунт: Подпалиха затвора в Истанбул

След бунт: Подпалиха затвора в Истанбул Лишените от свобода в истанбулски затвор в квартал Умранийе започнаха вчера бунт и подпалиха част от сградата.  
31 осъдени за криминални престъпления запалиха чаршафи и одеяла вчера. В затвора бяха изпратени незабавно 8 пожарни екипа и 2 линейки. Жандармерия и полиция влязоха в горящото отделение и евакуираха затворниците.
Заради бързата намеса на силите на реда няма загинали. Пожарът беше потушен и започнаха охладителни работи. 20 осъдени, и един надзирател в затвора, са пострадали от дима. Те са откарани в близка болница.  Съобщава се, че други затворници са били прехвърлени в съседен затвор.
Пожарът и димът се виждаше снощи от много квартали на мегаполиса. Много граждани от района се струпаха покрай затвора да наблюдават спасителната операция.
Министърът на правосъдието Бекир Боздаг сподели в Туитър: „Пожарът, който избухна в отделение в Истанбулския затвор в Умрание, беше потушен.  
Работата по охлаждане продължава. В болница са настанени 1 главен надзирател и 20 затворници.  Животът на никой не е в опасност. Всичко е под контрол“, каза той, цитира Марица.
05.02.2022, 12:48 часа
458 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha