Португалия облекчи мерките за ваксинираните

Португалия облекчи мерките за ваксинираните

Пътниците, които са напълно ваксинирани срещу коронавируса или наскоро са преболедували COVID, от днес вече няма да трябва да представят тест с негативен резултат при влизане в Португалия, предаде ДПА.
Съгласно решение на правителството на премиера Антониу Коща и в съответствие с европейските правила ще е достатъчно да бъде представено доказателство за пълна ваксинация или че пътуващият е бил болен от COVID-19 през последните шест месеца.
Предишното правило, което действаше от 1 декември, изискваше всички посетители на популярната туристическа дестинация на възраст над 12 години да предоставят доказателство за неотдавнашен отрицателен тест. Лисабон го въведе, след като обяви извънредно положение в страната след рязък скок в броя на случаите.
Извънредното положение ще остане в сила поне до 22 март. То налага всички посетители на хотели, ресторанти и други обекти да са ваксинирани, прекарали болестта или да имат отрицателен тест. Въпреки високото ниво на ваксинация заразата остава широкоразпространена в Португалия.
Наскоро в страната беше отчетена седемдневна заболеваемост от 2800 на 100 000 души.Въпреки това португалските здравни власти съобщиха, че болниците в страната се справят добре с текущите нива на хоспитализации.

07.02.2022, 15:49 часа
389 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha