Станислав Тодоров седна на шефския стол в КЕВР

Станислав Тодоров седна на шефския стол в КЕВР Тържествен акт по встъпване на новия председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Станислав Тодоров се проведе днес в сградата на регулатора.
Бившият председател на КЕВР Иван Иванов каза, че е впечатлен, че постът на председател на регулатора се поема от един млад и енергичен човек, който във вчерашното си изказване в пленарна зала на Народното събрание е показал, че е наясно с цялата визия за развитие на енергийната политика на България, а оттам и на регулаторната политика, така че да се надгради постигнатото и това да бъде в интерес на цялото общество. Иванов отбеляза, че нещото, което е изключително важно в Комисията, е нейната независимост.
"Бъдете здрав, бъдете силен, не се поддавайте на никакви външни нерегламентирани влияния и работете за благото на отечеството", завърши Иванов.
Новият председател на КЕВР Станислав Тодоров заяви, че вчера е било доста напрегнато и бурно заседание на НС по избора му. Той обаче се успокоява, че през 2015 г., когато бившият председател на регулатора Иван Иванов е бил избран за председател на Комисията, е имало абсолютно същата вълна и коментари.
Той се надява, че ще се спечели доверието по подобие на Иван Иванов, който по категоричен начин, с експертиза и независимост, впоследствие е спечелил доверието на всички парламентарни сили, независимо колко пъти се е сменяло управлението на държавата. Тодоров изтъкна, че и след изтичането на мандата на Иванов, той две години е служил на държавата и на всички потребители изключително професионално. В този смисъл, Тодоров се надява, че оттук нататък ще надгражда това, което е направено, което не е малко, и че ще успее да приеме предизвикателствата, които предстоят през следващите пет години.
10.02.2022, 15:48 часа
680 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha