Весислава Танчева: Сделката, която Гешев и Пеевски опитаха да сключат - да дадат Бойко Борисов курбан, е компрометирана

Весислава Танчева: Сделката, която Гешев и Пеевски опитаха да сключат - да дадат Бойко Борисов курбан, е компрометирана "Не хранете илюзии, прокуратурата няма да поиска удължаване на ареста на Борисов. Още тази вечер ще си спи в Банкя, а лели-ГЕРБ ще му носят баници". Това посочи Весислава Танчева, експерт по политически пиар и член на сдружение "БОЕЦ", по чиито сигнал Борисов беше задържан, в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" поTV+ и TV1 минути преди Борисов, Арнаудова и Горанов да бъдат освободени от ареста.
"Това, всъщност, е добра новина, защото означава, че сделката, която Гешев и Пеевски опитаха да сключат с влиятелни хора в новото правителство, е компрометирана. Те мислеха, че могат да дадат Борисов курбан и - напълно изпрани и оневинени - да оцелеят непокътнати. Кьовеши провали тази сделка, като прие да дублира точката на контакт между Европрокуратурата и хората на Гешев с още една - директно в Министерски съвет", посочи тя.
"Освен това, Кьовеши публично свали доверие лично от Гешев с един туит: всички срещи в България и били изключително полезни, само тази с главния прокурор - от учтивост. На институционален език това си е шамар", отбеляза Танчева.
"Като унизи Гешев и показа, че смята доверените му хора във ВКП за филтър на информация, а не точка на контакт, тя фактически обяви, че що се отнася до нея, тази сделка няма да важи, независимо какви усилия полагат институциите да изперат и избелят Пеевски и назначения да го пази Гешев", обясни комуникационният експерт.
"Това нулира всякакви уговорки в задкулисието и свали Борисов от "ешафода". Той вече не е в ролята на изкупителна жертва. И, разбира се, прокуратурата ще го пусне да си ходи по живо, по здраво с оправданието, че МВР не им дават секретните доказателства по делото. Ами, и аз не бих!", категорична е тя.
"Нищо обаче не е свършило. Доказателства за делата на Борисов има. Както има и за Пеевски, Гешев, Цацаров, Кошлуков, Горанов и т.н. Сделката не се случи, значи всеки от тях е легитимна мишена, както за другото котило, така и за органите и разследващите журналисти", посочи Весислава Танчева.
"Даже имам новина за сделкаджиите: предстои нова порция разкрития на БОЕЦ", допълни тя, имайки предвид разкрития, които БОЕЦ съобщиха, че ще изнесат в 10:00 часа в идния понеделник.
19.03.2022, 14:19 часа
1644 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha