Фалираха вестниците на Шиши "Монитор" и "Политика", да се готви и "Телеграф"

Фалираха вестниците на Шиши "Монитор" и "Политика", да се готви и "Телеграф" Закриха бившите издания на Делян Пеевски “Монитор” и “Политика”.
Това е станало преди около 3 часа, съобщиха за „ФрогНюз“ вътрешни източници от вестниците.
Според тях са съкратени около 30 души, които също преди часове са научили за уволненията си. Говори се, че до шест месеца ще бъде закрит и другият вестник от групата - “Телеграф”. Идеята била да остане само сайт, в който да се проследяват текущите новини. Не е ясно дали след подобна промяна ще бъде запазен екипът от журналисти, който в момента списва вестника.
В момента около 10 души поддържат сайта, който на практика представлява копи-пейст от информационните агенции, без да има авторски материали. 
Допреди година изданията бяха собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски. След продажбата им обаче, изданията бяха в услуга на бившия премиер Бойко Борисов и хората от неговото управление. Под сурдинка се твърди, че ориентираната към ГЕРБ и предишния кабинет политика е била завоалирана. 
Журналистите се чудят дали закриването на вестниците е резултат от безпрецедентната акция на полицията в четвъртък вечер, при която бе задържан бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, както и пиарката му Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър от неговия кабинет Владислав Горанов.
Редакциите се преместиха наскоро. Те са твърде луксозни и се намират в същата сграда, в която се помещава МОЛ на бул. “Цариградско шосе” в столицата.
21.03.2022, 13:17 часа
833 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha