Внимание, родители! РУО-Враца с важна информация за държавния план-прием, вижте какви нови паралелки откриват в областта

Внимание, родители! РУО-Враца с важна информация за държавния план-прием, вижте какви нови паралелки откриват в областта Директорът на Регионалното управление на образованието във Враца Лорета Колева съобщи важна информация за държавния план-прием в областта за учебната 2022/2023 г.
„Задачата ни не е лека. Всяка година има бурна дискусия, но ние търсим баланса, за да постигнем оптимален резултат“, заяви тя на пресконференция. 
Държавен план-прием за учебната 2022/2023 г. ще се осъществява в 33 училища в областта, като броят на учениците, които завършват 7 клас е 1494. Общият брой на паралелките е 62, 48 от които са професионални, а 14 – профилирани. Има 8 STEM паралелки, в които могат да се обучават 208 ученика. 
Открити са нови 5 паралелки на територията на областта. Една от тях е в ПГО „Е. Багряна“ в Бяла Слатина – „Организация и технология на фризьорските услуги“. В ПАГ „Н.Й.Вапцаров“ в града децата ще могат да изучават „Експлоатация на автомобилния транспорт“. В СУ-Галиче откриват паралелка „Техник-растениевъд, Трайни насаждения“. В ПГ-Мизия ще има 2 нови специалности - „Технология на неорганичните вещества“ и „Машинни системи с ЦПУ“. 
Всички паралелки за план-прием в 7 клас може да видите ТУК. 
Националното външно оценяване по Български език и литература ще бъде на 14 юни, от 10 часа. По Математика – на 16 юни, от 10 часа, а по Чужд език (по желание) – на 17 юни, от 10 часа. 
Относно държавния план-прием за 5 клас, най-голям интерес има към 2 паралелки в ППМГ „Акад. Иван Ценов“, където има места за 52 деца. 1374 деца в областта завършват 4 клас тази година. 
От РУО-Враца работят с нагласа и готовност за откритост, взаимодействия и успех. 
26.04.2022, 12:40 часа
2899 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha