Проведоха кръгла маса в РУО-Враца /снимки/

Проведоха кръгла маса в РУО-Враца /снимки/ На 21.06.2022г.  в залата на РУО - Враца се проведе кръгла маса на тема „Разчупване на бариерите – мост за взаимодействия между институции, работодатели и младежи със специални потребности“.
Кръглата маса беше част от регионалната конференция „От училище към независим живот“ по повод 15 години от създаването на РЦПППО - Враца. 
Участие в кръглата маса взеха представители на РУО - Враца, РЦПППО - Враца, Бюро по труда - Враца, Дирекция Социално подпомагане - Враца, Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца, д-р Петър Стайков - ръководител на неправителствена организация „Център за подкрепа социалната интеграция – Приоритети“, към която е създадено бюро по труда за зрително затруднени, Социално предприятие Творилница „Добрини“ - с. Челопек и сдружение "Книгини", родители, младежи със специални потребности, реализирали се или търсещи работа. 
По време на събитието се дискутираха проблемите и предизвикателствата, които срещат младежите по пътя си след завършване на училище, възможностите, които предлагат институциите както за младите хора, търсещи работа и подкрепа, така и за работодателите. Споделени бяха добри практики за успешно реализиране на пазара на труда, както и негативният опит на някои от участниците. Представена беше и ролята на социалното предприемачество в наемането на хора с различни възможности. 
Участниците се разделиха с обещание и надежда за сътрудничество и бъдещи съвместни дейности. 
 
22.06.2022, 16:23 часа
788 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha