Ето как да прекратим секса "по приятелски"

Ето как да прекратим секса "по приятелски" Сексът „по приятелски“ може да бъде нещо чудесно, особено когато и двамата са свободни и това не ги натоварва и ангажира емоционално. Случва се обаче единият да иска да се откаже. Причините за това може да са най-различни – срещнал е партньор, с когото иска нещо сериозно, започнал е да изпитва нещо повече от физическо привличане към „приятеля си по креват“, нещо в секса вече не му допада или просто му е писнало и иска да си намери истинско гадже.
Макар че всяка такава връзка започва с уговорките, че е неангажираща, факт е, че сме човешки същества и като такива се привързваме. Едно от най-трудните неща при подобна връзка е да признаеш, че чувствата ти са се променили от началото до настоящия момент. Особено когато вече сте имали уговорка, може да е трудно да го обясните. Ще кажете, че това се случва често при жените, но вероятно ще бъдете изненадани от статистика, която показва, че е еднакъв процентът на мъжете и жените, които се влюбват в другия партньор по време на отношения тип „приятелски секс“. Уви, не е задължително да бъде взаимно, затова е добре да знаете как да прекратите връзката, независимо от коя страна сте.

1. Бъдете напълно откровени
Не си мислете, че ще заболи повече, ако излъжете. Напротив, ще е по-зле, защото лъжата винаги се усеща. Освен това няма защо да не сте искрени – малко или много този човек ви е бил близък, той би трябвало да ви познава и разбере. В никакъв случай не изчезвайте просто, защото това е много грозно и ще развали „доброто впечатление“. Абсурд е след това да останете в добри взаимоотношения. Човекът, с когото взаимно сте си доставяли удоволствие и забавление, заслужава да бъдете открии и да проявите достатъчно уважение, че да му съобщите причините в очите.

2. Без секс за довиждане
Ако се изкушавате да правите секс за последно, имайте предвид, че другият може да се обиди. Звучи като из/възползване. Като нагон. Ако обаче и двамата сте решили по едно и също време да прекратите приятелския секс, този последен път може и да се получи, без да има засегнати страни.

3. Дали може да си останете приятели?
Зависи. Ако успеете да приключите готино, с добър тон, ако сте били откровени един към друг и ако никой в никого не се е влюбвал, това е възможно. Все пак си оставете малко време на разстояние един от друг. Нека страстите се уталожат. Нека всеки има време да остане с мислите си и собствените си чувства и да си разбере какво се е случило и какво му се иска оттук нататък.

4. Не дразнете другия, не го карайте да ревнува
Ако скоро след края на връзката тръгнете с друг, бъдете дискретни в началото. Какво ще си помисли вашият приятел, ако ви види щастливи с нов партньор? Ами ако се е влюбил, ако изпитва чувства, ако му липсвате? Запазете новата си връзка в тайна поне за месец-два и след това може да говорите с приятеля си, за да му съобщите, че си имате гадже, а не да го разбира от социалните мрежи или от други хора.
15.05.2022, 11:05 часа
510 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha