Депутатът от Враца Георги Георгиев посрещна посланика на Израел в Народното събрание

Депутатът от Враца Георги Георгиев посрещна посланика на Израел в Народното събрание Депутат от Враца от „Има такъв народ“ Георги Георгиев, който е председател на парламентарната група за приятелство и сътрудничество с Израел в 47-то Народно събрание, посрещна посланикът на държавата в парламента.
Посещението на Н.Пр. Йорам Елрон, което се организира в навечерието на 80-годишнината от спасяването на българските евреи от нацистка Германия, е било на 12 май.
„Нашите държави споделят общи политически ценности, които и в бъдеще ще укрепват сътрудничеството ни в областта на сигурността, туризма и търговията. Израел е важен и стратегически партньор на България. Имаме добре изградени договорно-правни споразумения, превърнали се в стабилна основа за още по-сериозно задълбочаване не само на дипломатическите ни отношения, но и на връзките ни в сферата на икономиката, високите технологии  и земеделието. Вярвам, че страната ни ще продължи да бъде привлекателно място за още израелски инвеститори“, каза в приветствието си към високия гост Георги Георгиев.
Домакинът на срещата припомни, че Израел може да помогне на страната ни в настоящата сложна обстановка.
„Живеем във време на военна криза, която доведе със себе си много и комплексни предизвикателства. Пример за това са спрените енергийни доставки. В този ред на мисли не бива да пренебрегваме потенциала за по-трайно сътрудничество между България и Израел в сферата на енергетиката, продажбата и преноса на природен газ“, каза врачанският депутат от ИТН.
13.05.2022, 09:40 часа
596 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha