Прокуратурата осъди използването на езика на омразата в НС

Прокуратурата осъди използването на езика на омразата в НС Ръководството на прокуратурата остро осъждат използването на езика на омразата, особено когато това се случва от парламентарната трибуна. Това се посочва в съобщение на държавното обвинение.
От прокуратурата призовават политическите лица с имунитет да не нарушават основни европейски принципи и да не отправят обидни квалификации, основаващи се на дискриминационни елементи.
Държавното обвинение напомня, че винаги е подкрепяло и ще продължава да подкрепя правото на протест и свободно изразяване на българските граждани, в това число и на политиците, но не и когато по този начин се засяга неприкосновеността на личността.
"Нарушаването на обществения ред и извършването на провокации, в момент на военни действия близо до държавната граница, са ясен знак за прокарване на зловредно чуждо влияние, прикрито зад изразяване на националистически възгледи от представители на политически партии. Прокуратурата многократно е доказвала, че противодейства и ще противодейства на всеки опит за налагане на чужди интереси", посочват от институцията
"Призоваваме към спазване на добрия тон в гражданското общество, отговорност за което носят най-вече представителите на трите власти в държавата, призвани да бъдат пазители на демократичните ценности и свободи. В демократичното общество зад всяко гарантирано от закона право стои съответно задължение, пише в позицията.
Занапред ще подхождат принципно и безкомпромисно като изпълняват своите правомощия, когато са налице данни и/или доказателства за извършени престъпления, включително и от народни представители", уверяват от прокуратурата.
13.05.2022, 15:28 часа
678 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha