Комисията по енергетика бе на работна визита в АЕЦ "Козлодуй" /снимки/

Комисията по енергетика бе на работна визита в АЕЦ "Козлодуй" /снимки/ Днес в атомната електроцентрала на работно посещение бяха депутати от Комисията по енергетика в 47-то Народно събрание, водени от нейния председател Радослав Рибарски. Във визитата участие взеха и Мартин Георгиев – изпълнителен директор на „Национална електрическа компания” ЕАД, и Ангелин Цачев – изпълнителен директор на „Електроенергиен системен оператор” ЕАД.
Делегацията се срещна с ръководния екип на АЕЦ „Козлодуй” в Учебно-тренировъчния център. Изпълнителният директор Наско Михов представи дейността на Дружеството и хода на плановия годишен ремонт на 5 енергоблок. Сред акцентите бяха високото ниво на безопасност на ядрените съоръжения и мерките за осигуряване на стабилно и ефективно електропроизводство.
В рамките на визитата бе проведен технически тур на обекти на площадката на централата – Пълномащабния симулатор за блокове с реактори ВВЕР-1000, машинната зала на 6 блок, системи за безопасност, мобилни дизелгенератори и др.
 
14.05.2022, 17:04 часа
842 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha