Монтанската библиотека представя сборник с къси разкази на авторка от Видин

Монтанската библиотека представя сборник с къси разкази на авторка от Видин На 18 май монтанската библиотека „Гео Милев“ ще представи сборника с къси разкази „Гаврил” от Десислава Каменова, илюстриран с черно-бели фотографии на Виолета Апостолова – Лети. Това е втората книга на творческия тандем. Преди три години те ни „запознаха“ с „Лукиана“.
Десислава Каменова е родена във Видин, но живее и работи в София. По специалност е юрист (адвокат) и професионален медиатор. Има докторат по медиация от Софийския университет, а през 2021 г. издава книгата „Медиация и невербална комуникация“.
Десислава Каменова е автор на два сборника с къси разкази „Лукиана“ и „Гаврил“. И по двете книги авторката работи с художника и фотограф Виолета Апостолова – Лети, която създава кориците, както и черно-белите фотографии в книгите.
Виолета Апостолова – Лети е родена в Монтана, но живее и твори в София.  Тя работи в областта на фотографията и класическата и печатната графика. От 2016 г. е член на СБХ, секция „Графика и илюстрация“. Докторант е към катедра „Визуални изкуства“ на СУ „Св. Климент Охридски“, „Интерпретация на текст в колаж“.
Участва в регионални, национални и международни изложби и проекти в областта на графиката и фотографията. Има няколко самостоятелни (фотографски и графични) изложби. Отличена е с награди за графика.
17.05.2022, 15:57 часа
466 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha