Започват абитуриентските балове, полицията е в готовност да пази реда

Започват абитуриентските балове, полицията е в готовност да пази реда Въпреки празничните емоции около завършването на 12 клас, абитуриентите трябва да спазват правилата за движение по пътищата и установените правила на обществения ред, призовават служителите от Пътна полиция към ОД МВР Монтана.
За нормалното протичане на празненствата на зрелостниците, полицейските служители са се срещнали с представители на учебните заведения и са уточнили местата, където ще се състоят абитуриентските тържества. Още от месец април до сега, служителите на Пътна полиция са беседвали със зрелостниците и са дискутирали основните правила за движение по пътищата, както и действията на полицията по време на абитуриентските балове, съобщи началникът на Пътен контрол Монтана старши инспектор Красимир Кирилов.
"Също така са предприети действия от наша страна за организация на регулирането на движението за безопасното протичане на шествия от страна на абитуриенти. Във връзка с организирани пътувания на абитуриенти в други региони, предприемаме действия за проверка на водачите на превозните средства, с които се движат, за алкохол и употреба на наркотични вещества, както и техническата изправност на превозните средства", допълни той. 
През последните 5 години на територията на областта не са регистрирани ПТП, инциденти и други произшествия с абитуриенти.
"Апелираме поведението на абитуриентите, въпреки празничното им настроение, да е съобразено с тези неща и да не нарушават правилата за движение и правилата за обществения ред", призова Кирилов./БНР
18.05.2022, 12:24 часа
572 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha