Ето 5 начина да спрете да избирате грешните партньори

Ето 5 начина да спрете да избирате грешните партньори След всяка провалена връзка си казвате, че следващият път ще е различно. След като намерите подходящ партньор, в когото се влюбвате, нещата започват да се оказват също толкова катастрофални, както в предишните ви отношения. Започвате да се чудите дали някога ще бъдете щастливи, дали изобщо някога ще попаднете на подходящия партньор и дали ще спрете да се лъжете.
Всичко зависи от вас. Наистина е вярно, че съдбата определя кого ще срещнете в живота си, но вие сте тези, които определят към какви личности да клони сърцето ви. Ако ви се струва, че досегашният ви опит подсказва, че избирате неподходящи партньори, със сигурност това е така.
Когато многократно избираме партньори, които се оказват все неподходящи за нас е време да погледнем съвсем честно навътре в себе си и да си отговорим на някои въпроси. Когато признаете пред себе си, че правите грешни избори в любовта, ще ви е по-лесно да последвате някои нови критерии при избора на партньор. Те може би ще ви помогнат да направите правилния избор следващия път.

1. Знайте какво точно искате.
Както умеете да определяте какви дрехи да носите, каква кола да карате и в какво жилище да живеете, така трябва да изградите и вкус към връзките. Ако досега все си падате по лоши момчета, въпреки че знаете колко неподходящи могат да бъдат те за вас, време е да промените погледа си. Насочете го и към други типажи мъже. Помислете какво точно искате да ви се случи в бъдещето. Изяснете целите си. Това ще ви помогне да избистрите и концепцията за типаж мъже, които биха се вместили в изпълнението на мечтите ви в любовта и личния живот.

2. Вгледайте се внимателно в миналото си.
Този болезнен метод всъщност помага много да изясните от какво имате нужда и къде грешите. Направете подробен анализ на предишните си връзки и партньори. Опитайте се да откриете общите черти между тях. Потърсете и собствените си грешки. Анализирайте поведението си. Признайте пред себе си къде сте сгрешили и се опитайте да направите стратегия за промяна на самите себе си.

3. Не игнорирайте червените флагове.
Червените флагове са онези сигнали, които човек забелязва и които му подсказват, че нещо не е наред. В много случаи съзнателно или не игнорираме червените флагове, защото не ни се иска да признаем, че и този път сме попаднали на неподходящ човек. Извиняваме го за поведението му, убеждаваме себе си, че той ще се промени или че реакцията му е моментна. Опитваме се да си повярваме, че не сме направили грешен избор и този път. А дори се убеждаваме, че си внушаваме и прекаляваме с придирчивостта. Всички тези подходи са грешни и ни тласкат отново и отново в прегръдката на токсичните връзки, неуспешните отношения и партньорства, които ни отдалечават от щастието.

4. Слушайте приятелите си.
Една от най-честите грешки, които много хора правят в любовта, е да игнорират мнението на приятелите си. Те обаче могат да погледнат на нещата отстрани, без да са сложили розовите очила на любовта. Преценката на близките ни много често е правилна, а съзнателното инатене и отблъскване на мнението им неведнъж се оказва грешен избор и неправилна стратегия. Вслушвайте се в мнението на приятелите си. Много често те са прави.

5. Не се страхувайте да бъдете сами за известно време.
Самотата е плашеща. Много хора се опитват да бъдат във връзки или да остават в токсични такива, само за да не са сами. Да си необвързан не означава автоматично да си нещастен или неосъществен човек. Ако успеете да сте в хармония със себе си без значение дали сте сами или сте в двойка, това ще ви помогне да се чувствате по-добре, а и да привлечете правилните за вас партньори в бъдеще.
23.05.2022, 10:00 часа
456 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha