Прокуратурата подхвана незаконния добив на злато на язовир "Огоста" /снимки/

Прокуратурата подхвана незаконния добив на злато на язовир "Огоста" /снимки/ Под ръководството на Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Берковица, се водят действия по разследването на незаконния добив на подземни богатства, разкрит вчера на язови "Огоста". Действията са без предоставена концесия или при спряна концесия по законов ред или на основание на сключения договор, с използване на техническо средство или пътно превозно средство, съобщават от прокуратурата.
Припомняме, че на 17 май в района на язовир „Огоста“, в местността „Калиманица“ в землището на село Гаганица, област Монтана, е била извършена проверка по постъпила оперативна информация за нерегламентиран добив на подземни богатства.

Удар на МВР-Монтана! Разбиха група златотърсачи на язовир „Огоста“, иззеха им техниката /снимки/

Както агенция BulNews съобщи, на място са били установени три лица по време на извършване на изкопни дейности и тежкотоварна строителна техника. Открити са товарен автомобил, приспособен като пресевна станция, фургони, каравана и автомобили. При претърсване, освен багера и товарния автомобил, са иззети агрегат, пригоден за помпа, кечета за утаяване на земна маса, керамична купа, както и топилка от жълт метал с тегло 24,16 грама.
Предстои назначаване на геодезическа и химическа експертизи.
19.05.2022, 09:46 часа
966 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha