Ученици от СУ "Христо Ботев"-Враца се включиха в последната среща по проект "Многоезичие" /снимки/

Ученици от СУ "Христо Ботев"-Враца се включиха в последната среща по проект "Многоезичие" /снимки/ Ученици от Средно училище „Христо Ботев“ – Враца се включиха успешно в последната среща по проект  „Многоезичие“ /Multilanguage Learning to Know/, ДОГОВОР № 2019-1-BG01-KA229-062252 финансиран от програма Еразъм +, съобщиха от ръководството на школото.
В периода 3 – 9 май представители на десети и единадесети клас посетиха Португалия, където проведоха множество официални и неофициални срещи, уроци по португалски език и култура и се запознаха с традициите на страната-домакин. 
Домакините показаха забележителностите на региона и цялата група беше официално посрещната и приветствана от кмета на Вила Верде – Джулия Фернандеш. Тя запозна гостите с областта, която управлява, а от своя страна те представиха своите училища и държави.
Изучаването на езика на една държава е свързано с изучаването на историята и културата и възможността да се посетят знакови забележителности в и около Брага и град Порто за пореден път беше в помощ за овладяването на португалския език 
Учениците от България, Турция, Чехия и Португалия поставиха началото на края на едно пътешествие, което започна през 2019 г. във Враца и приключи с поставянето на пиесата „Пепеляшка“ във Вила Верде, Португалия. 
19.05.2022, 16:37 часа
724 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha