Учители от СУ "Христо Ботев"-Враца се обучаваха по проект във Финландия /снимки/

Учители от СУ "Христо Ботев"-Враца се обучаваха по проект във Финландия /снимки/ В периода 23 април – 1 май девет учители от Средно училище „Христо Ботев“ - Враца участваха в обучение, част от проект № 2021-1-BG0l - KAl22-SCH-000015643 „Преподаване и учене в 21-ви век — Европейските образователни системи и прилагане на най-добрите практики в българското училище”, финансиран от програма Еразъм +, съобщиха от ръководството на учебното заведение.
Представителите на СУ „Христо Ботев“, бяха част от групата от 96 преподаватели и директори от 12 европейски държави. Те се включиха успешно в образователната визита във финландските училища и дадоха своя принос по време на дискусиите и семинарите.
Участието в образователните визити и обучителните дейности в Хелзинки, Финландия, е пряко свързано с професионалната дейност на учителите. По време на престоя в страната-домакин, те се запознаха, наблюдаваха и участваха пряко в дейности свързани с училищното образование:
- Запознаване с практически умения за преподаване, техники и методики;
- Учебно съдържание и представяне на учебното съдържание в училищното образование;
- Наблюдения на уроци и реална учебна среда;
- Междудисциплинарни връзки в образованието.
Участието в курса даде възможност на учителите да подобрят своите социални и езикови умения и да разнообразят преподаването с нови, подходящи и интересни за учениците методи, като по този начин отговарят на изискванията за подобряване на качеството на образователни услуги, които предоставяме, в които качеството на образованието заема ключово място.
19.05.2022, 16:58 часа
1047 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha