Детска градина „Мир“ в Мездра отпразнува своя 50-годишен юбилей /снимки/

Детска градина „Мир“ в Мездра отпразнува своя 50-годишен юбилей /снимки/ В рамките на традиционните Празници на културата „Мездра - май“ Детска градина „Мир“ чества 50 години от своето създаване. Юбилейното тържество уважиха представители на Община Мездра, на образователни, социални и културни институции, на здравни заведения, бивши директори, учители и възпитатели в детската градина, много родители. 
„За 50 години Детска градина „Мир“ се превърна в значима и ценена образователна институция, в която правят първите си стъпки в живота близо 8 000 деца от община Мездра, каза в приветствието си директорът на детската градина Диана Вутова. Тук те срещат разбиране, топлина и обич. Израстват добри, любознателни и даровити, защото намират уют, ласка и подкрепа от всички вас, за които обучението, възпитанието, отглеждането и социализацията на децата е мисия“. 
От името на Община Мездра кметът Иван Аспарухов връчи на ДГ „Мир“ поздравителен адрес и плакет за принос към просветата в общината и подари на детската градина юбиляр музикална кутия. 
„Половинвековният юбилей е сериозен повод за равносметка, удовлетворение от постигнатото и заслужена гордост, пише в поздравителния адрес до екипа на детското заведение. Вие и вашите предшественици сте изминали дълъг и нелек път, за да може Детска градина „Мир“ да се утвърди като авторитетно и модерно детско заведение, което заема достойно място в образователната система на община Мездра.
Благодарим Ви, че с много любов и всеотдайност, без да пестите усилия, полагате грижи за обучението и възпитанието на нашите деца. 
Надявам се, че заедно ще съхраните и надградите животворните традиции на Детска градина „Мир“ и ще ги предадете, обогатени, на идните поколения. 
Приемете искрените ни пожелания за здраве и нови успехи във Вашата благородна, но и отговорна професия!“ 
Поздравителни адреси изпратиха също проф. д-р Ирина Колева - преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, председателят на Синдиката на българските учители д-р ик. н. Янка Такева, директори на детски и учебни заведения от общината. 
По случай кръглата годишнина върху фасадата на Детска градина „Мир“ беше открита юбилейна плоча. 
Възпитаници на детското заведение пресъздадоха драматизации на любими народни приказки, пяха, танцуваха и се забавляваха. Специален поздрав отправи Средношколският танцов състав при НЧ „Просвета 1925“, който изпълни северняшкия танц „По гроздобер“. 
90-ият рожден ден украси стилна торта, а за финал в небето полетяха 50 разноцветни балони.  
 
19.05.2022, 17:15 часа
225 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha