Откриват конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза във Враца

Откриват конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза във Враца През 2022 г. националният рецитал – конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза, който традиционно се провежда в рамките на „Ботеви дни”, във Враца ще отбележи своето 60-то издание.
Устоял на времето, той е живото доказателство, че всяко поколение има нужда от това да познава националните си герои, да знае какво трябва да вземе от миналото и да го пренесе в днешния ден, за да бъде достоен наследнк на тези, които извоюваха свободата на България.
Националният рецитал – конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза, се организира от Община Враца и Младежки дом – Враца.
Откриването, конкурсът и официалното закриване на 60-ти Юбилеен национален рецитал-конкурс ще се проведат на 28 май от 10 часа в Младежки дом – Враца.
В Конкурса участват любители, изпълнители на художествено слово от всички възрасти, разпределени в три групи:
- І-ва група – индивидуални участници до 14 години;
- ІІ-ра група – индивидуални участници над 14 години;
- ІІІ-та групa – групови изпълнения.
В юбилейното 60-то издание участие ще вземат групи и индивидуални изпълнители от градовете: Русе, Велико Търново, Варна, Перник, Ботевград, Видин, Силистра, Дупница, Враца и от Яхиново и Косталево.
25.05.2022, 14:07 часа
429 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha