Социалните служби помагат на майката, изоставила децата си в Монтана

Социалните служби помагат на майката, изоставила децата си в Монтана Социалните служби и други институции ще помогнат на майката, изоставила децата си в Монтана. Припомняме, че две хлапета на 1 и 7 годинки бяха намерени да се скитат безпризорни в града.

Драма преди 1 юни! Откриха скитащи се деца в Монтана, настаниха ги в приемни семейства

Момченцето на 7 години и малкото му сестриче бяха открити в навечерието на Деня на детето на централна улица в Монтана. Тя е доста оживена, включително и с автомобили. По-голямото бутало по-малкото в количка. 
Малчуганите били забелязани от случайни хора, а служителка в местното общинско предприятие „Чистота“ ги завела до дирекция „Социално подпомагане“. 
Началникът на отдел „Закрила на детето” в града Светлин Георгиев обясни, че децата са били неглижирани от родителите си – видимо некъпани, с мръсни дрехи, с въшки и паразити.
„Много трудно намерихме майката. Тя съобщи, че вечерта са седнали с бащата да пият ракия, възникнал е конфликт и вследствие на това тя е напуснала жилището и е отишла при нейна приятелка. Децата са останали при бащата. Те вероятно са тръгнали да търсят майка си”, разказа началникът на „Закрила на детето”.
За родителите Георгиев уточни, че бащата получава пенсия, а майката е безработна. Не са установени роднини, които имат възможност да полагат грижи за децата. Затова те са настанени в професионални приемни семейства.
Въпреки многократните опити за връзка с бащата, към момента той отказва контакт със социалните служби. Майката обаче има желание да поеме отново грижите за децата си. 
С проблема се ангажирали и други представители на институции, неправителствен сектор и община. 
 „Поет е ангажимент да подкрепим майката да си намери работа, за да можем да върнем децата при нея, ако е мотивирана за това”, посочи Георгиев. 
06.06.2022, 11:13 часа
1000 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha