Тормоз в СУ „Васил Кънчов“ във Враца! Момичета се изгавриха със свой съученик, заснеха го на видео /снимки/

Тормоз в СУ „Васил Кънчов“ във Враца! Момичета се изгавриха със свой съученик, заснеха го на видео /снимки/ За тормоз в СУ „Васил Кънчов“ във Враца сигнализираха вбесени родители пред агенция BulNews.
Случката е от по-рано днес. Борислав седял на чина си в класната стая през едно от междучасията. Той си говорил с приятелите си, когато съученичките му Михаела и Илияна дошли при него и изсипали тубичка с крем върху главата му, снимайки всичко на видео и подигравайки му се.
Боби се обадил на родителите си и майка му - Рени Калеева, притеснена пристигнала в училището на сина си. Двамата провели разговор с педагогическия съветник, който я помолил случаят да не стига до медиите, за да не бъде раздухан, тъй като е краят на учебната година и не е необходимо да се разгласява. Тя обаче заявила, че няма да остави нещата без последствия. 
Ядосаната жена разказа пред наш екип, че това не е първият път, в който Борислав е унижаван. Тя е категорична, че няма да позволи детето ѝ да бъде жертва на тормоз, под какъвто и вид да е той. 
„Ще настоявам за наказание. Така могат и запалителна течност да му изсипят утре. Бих приела и съм приемала и разбирала всичко, защото са деца и са пред пубертет. Но да го снимат и да му се гаврят не е нормално. Няма да позволя на никой повече да унижава детето ми“, каза още майката на Боби.
По думите на жената има групичка деца, които често си позволяват да тормозят съучениците си. Учителите са безсилни да се справят с проблема, а и много от случките дори не достигат до тях. Родителите също не взимат мерки относно поведението на децата си. Днешната гавра дори е извършена от момиче, чийто баща е полицай. 
„И преди ми е разказвал, че е удрян, бутан и обиждан, но винаги съм мълчала, оправдавайки ситуацията с годините им. Това обаче мина всякакви граници“, допълни вбесената жена. 
08.06.2022, 12:35 часа
14739 9