Мамче за пример! Ирена Кръстева блести в Досиетата "Пандора" със сметки в Швейцария

Мамче за пример! Ирена Кръстева блести в Досиетата "Пандора" със сметки в Швейцария  Две офшорни фирми от Британските вирджински острови са станали собственост на Ирена Кръстева през 2009 г.. Тяхната регистрация е поръчана от швейцарска банка. Целта на операцията е да се отворят банкови сметки на името на юридическо лице, като така се прикрива истинският им собственик – майката на депутата и бивш медиен магнат Делян Пеевски, съобщава сайтът bird.bg.
Двете фирми са Hintas Holding & Finance S.A. и Sarit Partners Corp., които са регистрирани предварително от доставчика на офшорни услуги Triden Trust. Банката RBS Coutts в Zurich се обръща към Trident Trust на 9 април 2009 г., за да оформи тяхната собственост на името на Ирена Ангелова Кръстева. Като цел на придобиването и на двете компании изрично е посочено: “За да държи сметка в RBS Coutts Bank Ltd., Zurich”. Trident Trust фактурира услугите си на банката 1700 долара, а годишната поддръжка на регистрацията е 550 долара.
В комплекта от документи има списък на записалите дялове от компаниите, като и за двете това е Ирена Ангелова Кръстева. Приложено е и копие от нейния паспорт. В Досиетата Пандора липсват данни за самите сметки и наличностите по тях. Но фактически банката се ангажира с целия процес на придобиване на офшорката, оформянето й на името на клиента като бенефициер и отварянето на сметка на името на непроследимата фирма от БВО.
Ирена Кръстева е известна като бивша шефка на спортния тотализатор, която през 2007 г. придоби пресгрупата на Петьо Блъсков с кредит от КТБ, а впоследствие изкупи и други печатни медии, печатарския комплекс “Родина”, както и разпространителски фирми. Дълги години депутатът Делян Пеевски не фигурираше в собствеността на медиите, но бе публична тайна, че именно той има влияние и контрол над тях.
09.06.2022, 13:15 часа
1343 1
Коментари

Ха така

09.06.2022, 20:27 часа
Пишете ги националните герои ! Изучавайте ги по история на планетарната простотия мутренска ! Сваляйте гащи на чуждите и рецитирайте "Аз съм българче" !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha