Зов за помощ! Да помогнем на Гери от Враца да проходи отново

Зов за помощ! Да помогнем на Гери от Враца да проходи отново

Щастлива, усмихната и с нови хоризонти пред себе си, 18-годишната Гергана Петрова от Враца посрещна бала си в града на Ботев. Неотлъчно до нея са патериците, след като лекари решават да ампутират единия ѝ крак. Дотук се стига след 5-годишна борба с рака и усложненията от него.
Болестта връхлита момичето през 2017 г. След серия от химиотерапии и операция за цялостна смяна на тазобедрена става с последваща нова химиотерапия ракът отново се връща в началото на декември 2018 г. с образувание в белия дроб и ставата.
Следват 2 поредни животоспасяващи операции. Лекарска комисия взима тежкото решение за ампутиране на крака, с цел усложненията да не се разнесат по цялото тяло. Гери продължава с нов курс химиотерапия и скъпоструващо изследване в Австрия, което не се поема от здравната каса.
Съдбата на Гери е изключително тежка. От рак на гърдата си отива майка ѝ Десислава през 2010 г. Тогава момичето е едва на 6 години и още не е тръгнало на училище. От рак на стомаха си отива и вуйчо ѝ Мирослав. Сега коварната болест сполетява и нея.
В най-трудните мигове за момичето неотлъчно се грижи всеотдайният ѝ баща Емилиян. Налага му се да взима постоянно болнични, за да пътува с дъщеря си до многопрофилната болница "Св. Георги" в Пловдив, където протича химиотерапията всеки понеделник.
"Борим се заедно и вярваме, че ще успеем. Тичане по болници - това ни е животът. Гери мечтае само да оздравее", споделя нейният баща Емилиян.
Сега той е личен асистент на Гери, след като тя навършва пълнолетие в края на миналата година. Доходите стигат само за горивото до Пловдив и обратно, както и най-необходимите неща за нормален живот.
Гери се нуждае от средства за лечение и занапред.
"Който желае и има възможност, да ми помогне да имам нормален живот и да съберем средства за протеза", споделя момичето.
Повече от година и половина изминава от лекарската интервенция за ампутиране на крака. Раната вече е достатъчно зараснала и заздравяла, за да може Гери да пристъпи към протезиране.
Пред нея и татко ѝ предстоят консултации със специалист в център за протезиране, който да изготви индивидуална протеза за борбеното момиче. След финалните разговори и прегледи ще стане ясна офертата за персонално изработена протеза, съобразно очертанията на костите и мускулите на Гери. Тъй като тя ще бъде цялостна, се очаква цената ѝ да бъде висока. Стойност, която момичето и нейният баща далеч няма да могат да си позволят. Затова е изключително важно набирането на средства да се активизира възможно най-скоро, за да може борбената Гери да захвърли патериците и да почувства отново живота си пълноценен./bgdnes

Дарителска сметка на Гергана Емилиянова Петрова:
Уникредит Булбанк
BG28 UNCR 7000 1523 5223 94 EUR
BG71 UNCR 7000 1523 5323 96 BGN

15.06.2022, 12:45 часа
7798 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha