Акцията "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!" стартира във Видин

Акцията "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!" стартира във Видин Традиционната акция на полицията "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ започна във Видин. Стартът е от днес, 15 юни, и ще продължи до 31 август. През лятната ваканция на миналата учебна година при пътнотранспортни произшествия в област Видин са пострадали 5 деца - с 14 по-малко от лятото на 2020 година.
"По време на тази акция служителите на Областна дирекция на МВР-Видин ще се ангажират с осигуряване на безопасно лято на децата във връзка с тяхното придвижване, тяхното пребиваване в по-малките населени места при бабите и дядовците. Ние сме готови да окажем съдействие на всяка една институция, която подеме някаква кампания с цел заниманията на децата. Говорим за Регионално управление на образованието, неправителствени организации, които се ангажират с различни мероприятия през летния сезон", обясни началникът на сектор "Пътна полиция" гл. инспектор Владимир Герасимов.
За месеците юли и август са планирани специализирани полицейски операции по безопасност на движението. Акцент при контролната дейност ще бъде поставен върху неправилното движение на пешеходци, велосипедисти, водачи на индивидуални превозни средства и водачи на двуколесни пътни превозни средства (в т.ч. и деца-водачи), управление на МПС от неправоспособни и от употребили алкохол или наркотици.
Другата акция, която ще тече паралелно с тази, ще бъде "Акция - безопасно лято", като усилията на екипите от Пътна полиция ще бъдат насочени изцяло към осигуряване на безопасен и безпроблемен трафик на гражданите на Република България и чуждестранните граждани, които ще идват на ваканция и ще имат пъувания в страната ни./БНР
15.06.2022, 15:26 часа
594 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha