Радев: Следя с огорчение разпада на това Народно събрание

Радев: Следя с огорчение разпада на това Народно събрание "Като всеки българин, и аз следя с огорчение разпадът на това Народно събрание. Депутатите трябва да са наясно, че с калните си борби дискредитират цялата политическа система". Това заяви президентът Румен Радев в коментар на актуалната политическа обстановка у нас.
"Българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел", констатира държавният глава.
По думите му и двете страни убиват надеждите и доверието на българите в политическата класа - с речта, поведението си и с братуването между политически противници.
"Блокажът на институциите е факт, а хората очакват бързи решения. Правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато Народното събрание не реши друго", коментира Радев.
Той подчерта, че кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че България може да отстъпи от ветото за Северна Македония.
"Знаете, че министър-председателят заминава в Брюксел другата седмица и трябва да отстои националния интерес. Затова и Народното събрание, и българите трябва да знаят предварително и ясно точно каква позиция ще отстоява министър председателят и тя не може да се разминава с рамката на КСНС. Всяко хитруване или опит за подмяна ще имат тежки последствия", заяви Радев.
17.06.2022, 14:26 часа
322 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha