Вижте тези 15 неудобни въпроса за секса и техните отговори

Вижте тези 15 неудобни въпроса за секса и техните отговори Сигурно ви се е случвало понякога да изпитвате някакъв тип неудобство, било то от физическо или психическо естество, по време или след секс? И тук не сте сами. Затова събрахме мненията на различни експерти за най-често срещаните сексуални проблеми, които жените имат, но се срамуват да говорят за тях на глас.

1. Понякога, когато правя секс със съпруга си, в началото се възбуждам бързо и след това губя интерес. Той вече е възбуден, а аз искам да спра. Защо се случва това? Нормално ли е?
Не се притеснявайте, нямате неоткрита сексуална дисфункция, само защото понякога губите интерес по време на секс. Но гледайте какво се случва. Може би нещо разваля настроението ви или съпругът ви прави нещо, което не ви харесва. Основното тук е да не го таите в себе си. Спокойно обяснете на партньора си, че това се е случило, потърсете заедно причините и опитайте намерите разковничето на проблема с общи усилия.

2. Понякога плача по време на секс. Нормално ли е?
Случва се! Сексът може да предизвика широк спектър от емоции – от еуфория до тъга. Всеки човек преживява сексуалния контакт по свой собствен индивидуален начин. Например въпроси от типа на: „Любовта ни толкова силна ли е, колкото беше преди? Ще имам ли дете? Доволна ли съм от сексуалния си живот, от брака си?”, могат да причинят интензивни емоционални преживявания. В допълнение, физиологично оргазмът освобождава неврохимикали като окситоцин, допамин и норепинефрин, които могат да активират неочаквано силни и сълбоки емоции. Ако обаче тази реакция силно ви тревожи или безпокои, трябва да се консултирате със специалист.

3. Струва ми се, че вагината ми мирише лошо. Ето защо избягвам оралния секс. Струва ли си да се тревожа?
Най-вероятно не, особено ако нищо не се е променило. Много жени са срамежливи и реагират прекалено на аромата си, много по-фокусирани върху него, отколкото върху партньорите си. Всъщност много жени, които усещат, че миришат силно и неприятно, са изненадани да открият, че съпругът или гаджето им изобщо не миришат на нищо или намират начина, по който миришете там, за привлекателен и еротичен. Изследванията показват, че вашият личен аромат е ключов фактор в еротичния отговор на партньора. Но ако забележите, че миризмата се е променила или се е появило обилно течение, тогава изтичайте при гинеколога и направете тестове.

4. Понякога имам зацапвания след секс. Малко, само малко. Това нормално ли е?
За всяко кървене след секс, дори ако е леко зацапване, е най-добре да говорите с Вашия лекар. Това може да е признак на инфекция или полип или друго сериозно състояние. Понякога това се случва съвсем естествено. Например при юноши или бременни жени - поради промени в развитието на шийката на матката. Но всяко кървене трябва да е причина да посетите лекар, за да изключите заболяването.

5. Нормално ли е да изпитвате спазми в долната част на корема, дори когато не очаквате менструация?
Да. Понякога това е нормално, особено ако шийката на матката е била докосната по време на секс (например актът е бил твърде бурен) чрез контакт с пениса, пръстите или секс играчката. Неприятните усещания, крампи могат да бъдат и в резултат от дискомфорт в пикочния мехур или пикочните пътища. Но ако изпитвате чести или постоянни спазми, посетете Вашия лекар, за да изключите ендометриоза, фиброиди или инфекции на пикочните пътища.

6. Това е много смущаващо, но... вагината ми издава смешни звуци по време на секс. И не мога нищо да направя! Защо се случва това?!
Това е съвсем естествено и се случва на много хора. По време на проникване във влагалището прониква въздух и след това естествено излиза от там. Да, понякога с глупав звук. Но това е нещо напълно естествено!

7. Едната ми срамна устна е по-голяма от другата. Страхувам се, че партньорът ми смята това разминаване за грозно...
Женската структура е уникална. По принцип втората половина на тялото ни винаги е малко асиметрична. Няма "нормални" или "ненормални" вагини. Ако забележите обаче, че вагината ви се е променила – например, там са се появили подутини или цветът на срамните устни се е променил, консултирайте се с лекар.

8. Притеснявам се, че често изпитвам болка по време и след полов акт. Не е силна, не е интензивна, но е неприятна. Чудя се дали и други жени изпитват това?
Острата или постоянна болка трябва да се обсъди с Вашия лекар. Бъдете особено нащрек, ако болката по време на полов акт е придружена от други симптоми (изтичане, дискомфорт при уриниране). В този случай не са изключени цервицит, ендометриоза, цистит.

9. След раждането вагината ми ще се разтегне. Ще мога ли да изпитам същото удоволствие, както преди?
Много фактори могат да повлияят на процеса, включително размера на бебето, заздравяването след разрези или разкъсвания. Но това е нормално и е предвидено от природата. Както преди, може и да не е, но и вие няма да загубите чувствителност. За да си помогнете, правете редовно упражнения на Кегел.

10. Никога не съм имала оргазъм по време на полов акт. Това нормално ли е?
Според изследвания само 29% от жените изпитват оргазъм постоянно, докато правят секс с партньора си. А 71% или понякога достигат върха на усещанията, или изобщо не познават тези усещания. По-голямата част от жените се нуждаят от директна стимулация на клитора по време на полов акт, за да постигнат оргазъм. Следователно оплакването ви е добра причина да спрете да игнорирате клитора си и да се научите да включвате и него в процеса на любовната игра.

11. Има ли нещо като грозна вагина?
Глупаво е да се разделят жените на две категории въз основа на определени характеристики: красиви или грозни. Всички сме уникални. Срамните устни могат да бъдат симетрични или асиметрични, различни по размер, с различна текстура – от гладка до набръчкана, и различни цвят – от розово до кафяво. Ако се притеснявате за анатомията си, ето един съвет: вземете огледало и погледнете. Научете се да обичате всяка част от тялото си, приемете това, което ви е дадено. Ако не обичате себе си, това може да разруши сексуалния ви живот.

12. Веднъж в колежа правех секс без предпазване. Споменът ме преследва дори години по-късно. Никога не съм имал симптоми на полово предавани болести, но може би трябва да се тествам за ХИВ?
За да не се тревожите по този въпрос, най-добре е да си направите изследване за полово предавани болести. Вашата причина за безпокойство е разбираема и важна. Всеки, който е имал незащитен секс, дори веднъж, е изложен на риск. Тествайте се. За съжаление някои полово предавани болести остават асимптоматични в продължение на много години.

13. Възможно ли е да се прави орален секс, докато устните са с херпес?Ще заразя ли партньора си?
Да, можете да прехвърлите херпес на гениталиите на партньора си. Вирусът на херпес симплекс може да се предава чрез целувка, по орален път, чрез вагинален или анален секс. Ето защо в такива случаи е важно да използвате презерватив.

14. Чувствам се много неудобно по време на орален секс - както когато го правя сама, така и когато го получавам от партньора си...
Това е съвсем нормално. Общ съвет: говорете за това! Може би комплекси или идеи, вдъхновени от младостта ви, ви казват, че това е срамно. Много жени имат предразсъдък, че "там" е мръсно и това е неприлично действие. Не се лишавайте от огромната гама от сексуални удоволствия сама защото се тревожите за нещо, което може да ви достави толкова приятни преживявания.

15. По време на овулация жаждата за секс ме обсебва като дявол и аз започвам да искам всичко, което се движи...
Всичко е наред! Има много изследвания за това как се променя поведението на жените по време на овулация: нивото на половите хормони се повишава, а паралелно с това – и настроението, самочувствието и либидото също нарастват.амисляли ли сте се дали е нормално да изпитвате проблеми от физическо или психическо естество по време или след секс? И тук не сте сами. Затова събрахме мненията на различни експерти за най-често срещаните сексуални проблеми, които жените имат, но се срамуват да говорят за тях на глас.
26.06.2022, 11:00 часа
915 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha