Кампания с много награди за разделно събиране на отпадъци организират в Лом

Кампания с много награди за разделно събиране на отпадъци организират в Лом „Булекопак” АД, Общинският ученически клуб „Екология и опазване на околната среда“, МИГ-Лом и Община Лом организират кампания с награден фонд за разделно събиране на отпадъци от опаковки „За чиста Околна среда” . В кампанията могат да участват всички граждани на територията на община Лом.  Наградният фонд е смарт часовник и безжични слушалки XIAOMI и специални награди за най-малък участник и за най-възрастен участник, предали отпадъци. Предвидени са и специални награди за участник, предал най-голямо количество отпадъци от хартиени опаковки, както и за участник, предал най-голямо количество отпадъци от пластмасови опаковки.
Целта на кампанията е да стимулира разделното събиране на отпадъците и създаването на екологична култура и чиста околна среда.
Гражданите могат да предават отпадъци от опаковки на обособения за целта пункт - Общински пазар, ул. „Георги Манафски“ №19, в атриума (голямото закрито търговско помещение на първия етаж), от 20 юни до 27 юни от 14.00 до 17.00 ч.:
Хартия - ненужни кашони, тетрадки, книги, хартиени и картонени опаковки, хартия, кутии и други
Пластмаса – бутилки за напитки
Метал – кенове и консервни кутии
Отпадъците трябва да бъдат сортирани по вид материал
Отпадъците трябва да бъдат чисти и компактно събрани
Всеки, който предаде отпадъци от опаковки на пункта, трябва да остави три имена и възраст за тегленето на томболата с награди.  Връчването на наградите ще се състои на 29 юни от 17.00 ч., в Дунавския парк пред понтон №2, по време на празника, посветен на Международния ден на река Дунав.  Участниците, които са предали отпадъци от опаковки, трябва да присъстват на тегленето на томболата, за да разберат дали са сред печелившите. Ако по време на томболата бъде изтеглено име на лице, което не присъства, той губи правото си на участие в томболата и се преминава към теглене на следващ печеливш.
19.06.2022, 16:00 часа
460 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha