Кабинетът отказа предложението на Борисов за Северна Македония

Кабинетът отказа предложението на Борисов за Северна Македония Правителството отказа предложението на Бойко Борисов първо Министерският съвет да одобри формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по присъединяване на Северна Македония към ЕС, като решението след това да поеме към Народното събрание и да получи подкрепата на 59-те депутати от ГЕРБ-СДС.
Това се разбра от коментар на началника на кабинета и говорител на правителството Лена Бориславова пред "Дневник", цитирана от БГНЕС. Тя каза, че премиерът Кирил Петков няма да отстъпи от вече многократно обявяваната формула за решението за Македония - да мине първа през парламентарната комисия по външна политика, след това през пленарната зала, където да получи широка подкрепа и след това през Министерския съвет.
Важно е Борисов да нареди на неговите 59 депутати да отидат на работа за актуализацията на бюджета и за законите по плана за възстановяване и устойчивост", коментира Бориславова пред "Дневник" по повод проваления по-рано днес (22 юни) кворум в Народното събрание. По думите ѝ в дневния ред на парламента за сряда са били предвидени проектозакони, от чието приемане зависи тъкмо получаване на средства по плана за възстановяване и устойчивост. 
22.06.2022, 15:04 часа
612 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha