Ответен удар! Калин Каменов отговори на нападките на Стефан Красимиров за асфалтирането в кв. "Бистрец"

Ответен удар! Калин Каменов отговори на нападките на Стефан Красимиров за асфалтирането в кв. "Бистрец" Кметът на Враца Калин Каменов излезе с позиция във връзка с обвиненията на губернатора Стефан Красимиров.
Вчера областният управител се срещна с жители на квартала тях и заяви, че асфалтирането е отговорност на общината. 

Война: Стефан Красимиров скочи на кмета на Враца заради кв. "Бистрец"

Ето позицията на Каменов без редакторска намеса:
"Хората от Бистрец са напълно прави!
Никога в новата история на България не се е случвало такова струпване на некомпетентни, но за сметка на това заядливи, чиновници.
Правителството и техният представител на областно ниво все още не могат да осъзнаят, че общините са част от държавата, която уж управляват. А хората живеят в тези общини.
Хората, които с данъците си пълнят държавната хазна, живеят и работят в общините.
Хората, по чиято воля тези хора временно са политици, искат да имат поне нормално качество на живот, а това включва асфалт, тротоари, зелени площи, спортни площадки и десетки качествени услуги в сферите на здравеопазването, образованието и културата.
И когато държавата финансира асфалтирането на един квартал, изграждането на писта за лека атлетика или ремонтира паметника на Христо Ботев, тя не го прави като подарък за кмета, а инвестира в качеството на живот на хората.
За това не съм изненадан вчерашните думи на областния управител, от които прозират три неща. Очевиден популизъм, непознаване на проблема и още по-очевидно нежелание да се свърши работа.
В крайна сметка, ако смяташ, че търсенето на помощ от собствената ти държава е прехвърляне на отговорност, то тогава логично може да предположим, че в момента държавата се държи като мащеха към своите граждани.
Само ще припомня, че за периода от 2012-2015 г. по проекта за Воден цикъл на Враца са били нанесени толкова щети, че е цяло чудо неговото завършване.
Да, хората в Бистрец са напълно прави да се сърдят. Предстоят ми поредица от срещи с тях. Проблемът там ще бъде решен, но е много, много трудно без съдействие от ВиК и държавата!".
30.06.2022, 16:00 часа
3977 11
Коментари

Cene

01.07.2022, 09:38 часа
Баце Марти Харизанов ще ви оправи улиците и ще даде конски кюфтета!

ceno

01.07.2022, 07:01 часа
прекалено много минетчии покрай кмето

01.07.2022, 01:20 часа
излиза че господин кмета сега е разбрал че има такива проекти и такива проблеми и след като е разбрал веднага е влязъл в ролята на възмутен страничен наблюдател и дори е на страната на онеправданите бистречани. Уууу за "новите"-те са виновни! Нали?!

01.07.2022, 01:10 часа
Груба,манипулативна предизборна пропаганда.Големеца ни казва и показва "виновните" а лапни-шараните кълват на гола кука и вярват?!?!Този човек наистина смята че в Бистрец са останали само малоумни хора,които вярват на всичко, особено ако им подвикне.

01.07.2022, 01:03 часа
за какъв асфалт..за каква политика говорите отговарящ човече?!?как с"благи"приказки и "разбиране" ще помогнеш на хора,които дишат прах,заедно с децата си 9 години?надявате се хората от Бистрец да са просто"сърдити", но в никой случай на вас? Надали!

01.07.2022, 00:53 часа
Този господин, да застане пред огледалото и силно на глас да си каже в очите този отговор, докато вникне в безумното му безсмислие. Това е безкрайна наглост, злоба и страх на човек, който не може да реши проблема, но може да създава проблеми.До кога?

ВК

01.07.2022, 00:15 часа
Човекът го каза ясно, че държавата не иска да отпусне пари за възстановяване на улиците. От къде да ги вземе, сигурно от джоба си, или половината бюджет на Общината да иде за Бистрец... Тоя кмет направи толкова неща, колкото други не успяха за 30г.

Бай Васил

30.06.2022, 18:28 часа
Абе тоя кмет има нещо в него циганско или ще те излъже или няма да изпълни нещо което е обещал.

строител

30.06.2022, 18:17 часа
През първия мандат Калинчо ти даваше работа само на Благоевградски и Софийски фирми и делихте парички с Попова, а сега извади малко от парите и продай някое апартаментче да оправиш улиците в Бистрец.

Врачанин

30.06.2022, 16:29 часа
Ей,кмете!Винаги се оправдавате тоя от ГЕРБ с другите,че са ви виновни.Нали затова са те избрали хората да се грижиш за града.А Бистрец е квартал на Враца,който в 21 Век улиците там са като в селата в нашата мила държава.Време е да те сменим!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha