Кметът на Враца Калин Каменов се срещна с жителите на кв. "Бистрец" /снимки/

Кметът на Враца Калин Каменов се срещна с жителите на кв. "Бистрец" /снимки/ Кметът Калин Каменов проведе среща с жителите на квартал “Бистрец”, в рамките на която бяха обсъдени предстоящите дейности по възстановяване на пътната инфраструктура. 
На събранието с гражданите, Каменов заяви, че с осигуреното количество бетон ще бъдат възстановени настилките на 15 улици в квартала. “Поради липса на подкрепа от държавата взехме решение със собствени бюджетни средства да започнем ремонт в “Бистрец”. Приоритетно ще бъдат бетонирани скатните улици, които нямат необходимата основа за полагане на асфалт. При преизпълнение на бюджета ще предложа на Общинския съвет да пренасочим пари и за останалите улици” - заяви Каменов и добави, че са предвидени средства и за асфалтирането на 5 пътни артерии в населеното място. 
Във връзка с постъпили сигнали от живущите в квартала за компрометирани участъци с положен бетон, заместник-кметът инж. Цветан Стойчков коментира, че пътните отсечки ще бъдат реновирани с допълнителна техника. “На двете бетонирани улици са извършени проби от независима лаборатория и е установено, че положеният материал е над 10 см. и отговаря на изискванията за издръжливост. Предстоящите над 12 улици ще бъдат ремонтирани с допълнителна техника и по нова технология, за да се постигне още по-добро качество” - добави още инж. Стойчков. 
По време на събранието бе постигнат консенсус да продължи бетонирането на скатните улици в квартала.
Кметският пълномощник запозна присъстващите с предвидените улици и отсечки за ремонт. 
На въпроси от граждани за проектната готовност на местната администрация за квартала, Каменов заяви, че има изготвена количествено-стойностна сметка на улиците и прилежащите тротоарни площи, като съвсем скоро ще бъде готов и проектът, с който да се търси допълнително финансиране. 
В рамките на срещата бяха коментирани проблемите с мостовете в квартала и подпорните стени, за които Община Враца е подала сигнал до междуведомествената комисия по бедствия и аварии и очаква финансиране.
01.07.2022, 20:46 часа
2703 6
Коментари

03.07.2022, 23:44 часа
нещо направено с обществени средства,без надзор и в последствие"проектирано"?!?!?Много е познат този начин на действие,но последствията са дългосрочни и обикновено са лоши и за сметка на всички нас!Каква устойчивост на износване има тази творба?

03.07.2022, 23:36 часа
Бетон за улици в населено място?!? В 21 век?!?А отделяния прах?"Перфектни" лабораторни показатели за якост на бетон, който не е завършил изискуемия технологичен период за достигане на експлоатационни качества звучи доста скалъпено. Не е добре така!

03.07.2022, 23:25 часа
Защо всичко не е направено с парите платени за тези дейности по проектите за канал и водопровод? Защо се счита за завършен проект, нещо по което има неизпълнен договор? Как "собствени средства"?!? Това да не ви е бащиния? Смятате ни за пълни глупаци.

гражданин

02.07.2022, 06:22 часа
А кмета на Враца разрешава ли на разни свои протежета както прави кмета на Мездра да си строят незаконни къщи, които той после ще узакони,двуетажни? Целия град го говори и те не спират да се хвалят

Бако

02.07.2022, 00:21 часа
Рашко не можа ли да дойде да ти отцепи два шамара? Може и вербални.

Бако

02.07.2022, 00:20 часа
Айде ся, предизборни трикчета. Що не почна със собствени средства още 2016? Тва са 6 години! Толкова време работи в състояние на БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА подкрепа от София (Петя, Бойко, кумец ти преди да го изритат). Що почна сега? Ще гониш трети мандат? ВЪН!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha