Вижте кои хора не трябва да ядат кайсии

Вижте кои хора не трябва да ядат кайсии Кайсиите напълно са заслужили славата си на плод с много здравословни ползи. Те съдържат витамин С, витамини В1 и В2, както и калций и фосфор. Освен това са богати на минерали като калий, желязо и каротин.
Но въпреки ползите си, те не са подходяща храна за всеки. В интервю за Gazeta.Ru диетологът, доктор на медицинските науки Михаил Гинзбург посочва кои хора трябва да се откажат от кайсиите.
Според експерта кайсиите са богати на много полезни вещества, но не трябва да се консумират от хора, които имат индивидуална непоносимост или алергии.
Отказът от плодовете се препоръчва и при метаболитни проблеми. Лимонена и ябълчена киселина, които се съдържат в плодовете, могат да раздразнят стомашна лигавица и да провокират киселини. Ако имате гастрит, язви, панкреатит или синдром на раздразнените черва, по-добре е да откажете от консумацията на кайсии.
„Ако човек е с наднормено тегло по-добре е да не злоупотребява със сладки плодове, а да яде зеленчуци“, добавя Гинзбург.
06.07.2022, 14:08 часа
532 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha