Рунд пореден: Нов сблъсък между Борисов и Петков

Рунд пореден: Нов сблъсък между Борисов и Петков Министър-председателят в оставка Кирил Петков и лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов влязоха в пореден, задочен спор. Този път повод стана газовата връзка Гърция и България, която вчера бе открита. 
По-рано днес при среща със симпатизанти и съпартийци Борисов определи Петков като дезертьор: "Те знаят какво са направили, знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат"
"Вчера Кирил Петков отиде да направи едно бутафорно откриване на газова връзка. Тя при нашето управление бе повече от половината изградена, но не е готова още. Поне месеци още няма да е готова", отсече Борисов и допълни: "Какво направихте вие?! Аз, за да му покажа какво щяхме да направим ние, ще му кажа, че три мандата премиер не се става току-така. И то да си изкарваш мандата, или да си тръгваш, малко преди да паднеш, за да ги биеш пак. Това е наука - учи се в гимназията в Банкя", посочи още той. 
Последва мигновена реакция на Кирил Петков в официалния му профил във фейсбук, придружена с колаж. 
"Турски поток - 3 млрд. лева - 0% от капацитета на тръбата е за България, 0% диверсификация. Гръцката връзка - 0.5 млрд. лева - 100% от капацитета на тръбата е за България и български износ, веднага диверсифицира 1/3 от годишното потребление на страната ни, на стойност 1/3 от цената на Газпром", посочи Петков.
Интересен факт - цената на километър строителство за Турски поток е два пъти по-висока от тази за гръцката връзка, въпреки по-лекия терен. Без допълнителен коментар", завърши поста си той. 
 
09.07.2022, 13:03 часа
1128 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha