Чук-чук, фалитът е тук! Врачанският вестник „Конкурент“ го закъса, ще излиза веднъж седмично

Чук-чук, фалитът е тук! Врачанският вестник „Конкурент“ го закъса, ще излиза веднъж седмично Фалиралият врачански всекидневник „Конкурент“ съвсем го закъса, установи проверка на агенция BulNews.
От тази седмица вестникът, който излизаше във вторник и петък, ще е на пазара само веднъж. Заради тежкото си финансово състояние, дружеството не може повече да си позволи разходи за печат и затова изданието спира да излиза два пъти седмично. Оределите читатели на умиращия вестник ще могат да го намерят на павилионите само в петък. Това е последната крачка, преди хартиеното издание на „Конкурент“ да падне в канала.
До тази трагична развръзка се стигна заради главния редактор и управител на хартия Георги Александров, повече известен като Гошо Синдика. Демонстрираната от него пълна липса на познания в успешния мениджмънт през 2019 г. първо докара до фалит славния някога всекидневник „Конкурент“, а през последните 2 години окончателно затърка и седмичника.

Ексклузивно в BulNews! Всекидневникът „Конкурент“ фалира, бъдещето на вестника е под въпрос

Причините за задаващия се фалит на хартиеното издание са много, но основната е в начина на работа на Гошо Синдика. Още щом се завърна в изданието, той изгони всички репортери, а след тях си тръгнаха редакторите и компютърните специалисти. Останал без екип, той започна да дерибейства и да си разчиства сметките с бившите работодатели. Малцина знаят, че през повечето време Гошо Синдика пише доноси до различни институции срещу своите конкуренти с цел да им създава проблеми и така им пречи да работят нормално. Това обаче не му помага и затова ползва разни програми за манипулиране на трафика на електронното издание, което вече никой не чете. Връщането на часа на качените новини е брадясала негова практика, за която знаят и боядисаните врабчета. В същото време дребничкият мъж се бие в гърдите, че е истински журналист - нещо, на което не вярва дори и даскалицата у тях.
Всичките манипулации се правят, за да бъде заблуден титулярният управител на дружеството Димитър Николов-Мито Мухъла от Горна Оряховица, който в момента е внедрен от Делян Пеевски като депутат от ГЕРБ. По този начин Гошо Синдика доказва на своя работодател, че и сам може да се справя със сайта и вестника - твърдение, което реалният живот ежедневно опровергава.
В момента Гошо Синдика е останал сам като куче в редакцията и логичното скоро ще се случи. Фалитът чука на вратата и именно той, като истински синдик, ще удари ключа на някогашния флагман на регионалния печат. „Конкурент“ безвъзвратно се е запътил към гробището за вестници, което в България вече е почти запълнено.
14.07.2022, 08:50 часа
2674 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha