Прокуратурата безкомпромисна: Злодеят от видеото с малкото куче във Враца остава в ареста за 72 часа

Прокуратурата безкомпромисна: Злодеят от видеото с малкото куче във Враца остава в ареста за 72 часа Извергът от видеото с малкото кученце във Враца остава зад решетките за 72 часа. Това съобщи преди минути на брифинг зам. районният прокурор Емилиян Костов.
Веднага след публикациите в медиите за невижданата агресия са били предприети действия по установяване извършителя на престъплението.

Нечовешка жестокост! Врачанин малтретира брутално беззащитно кученце, зоополицията бездейства /видео 18+/

Същият е задържан за срок до 72 часа в районното управление на Враца.

Ефектът BulNews! Арестуваха мъжа от видеото, пребил жестоко малко кученце във Враца

Незабавно са разпитани свидетели, основно съседи и хора, които живеят във входа, където е извършено деянието. Иззети са записите от видеокамерите за наблюдение и предстои да бъде назначена видео-техническа експертиза.
„Кучето е прегледано от ветеринарно-медицински лекар и от рентгеновите снимки ще стане ясно дали по вътрешната част на животното има наранявания и счупвания. Предстои да бъде назначена ветеринарно-медицинска експертиза с оглед, констатиране увреждането на животното и дали се касае за трайно и тежко увреждане“, каза пред медиите прокурор Костов.
Около 60-годишният мъж е неосъждан и криминално непроявен, но злоупотребява с алкохол, вследствие на което е и агресията към домашното животно.
Свидетели са разказали, че и преди четириногото е било тормозено от своя стопанин. Кученцето е на дъщеря му. Тя му го оставила да го гледа, като впоследствие то е останало при него за постоянно.
Животното е изведено от дома на стопанина и ще бъде настанено във фондация „Лапички за справедливост“, с оглед осигуряване на подслон и прехрана.
Незабавно е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.325 б от НК, като законът предвижда до 3 години лишаване от свобода и глоба от 1 000 до 5 000 лева.
20.07.2022, 15:38 часа
11584 3
Коментари

Вени

20.07.2022, 19:33 часа
Май…а ти лайнар….що не съм бил там да ти пресЕча млекото….

до котката

20.07.2022, 16:39 часа
Дано някой ден си на мястото на това кученце, мърло

котка

20.07.2022, 16:32 часа
Мали справиха с престъпността! Защо не са толкова бързи когато тия пумияри нападат хора!?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha