Зрелостници от Монтана и Враца получават Национална диплома

Зрелостници от Монтана и Враца получават Национална диплома Зрелостници от математическите гимназии във Враца и Монтана ще получат Национална диплома за отличен успех от Министерството на образованието и науката. Те са завършили учебната 2021/2022 г. с пълни шестици, както по всички учебни предмети от дипломата за средно образование, така и на държавните зрелостни изпити.
"Иван Макавеев със своята упоритост съвсем заслужено получава Национална диплома. Той изкара отлични оценки на двата държавни зрелостни изпита - по български език и литература и математика. Винаги е имал само отлични оценки, изключително активна дейност, както и национален кръг на множество олимпиади, награди от състезания в различни сфери. Заслужено и очаквано е получаването на националната диплома, което е голяма чест както за него, така и за преподавателите. Много се гордеем и много се радваме на неговия успех", каза Бойка Симеонова - директор на Природо-математическа профилирана гимназия "Св. Климент Охридски" - Монтана.
Общо 25 зрелостници от 19 училища ще получат Национална диплома за отличен успех от Министерството на образованието и науката. Отличието се връчва всяка година и е признание за високите постижения на ученици от българските училища./БНР
21.07.2022, 16:53 часа
891 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha