Клъстер за свободно слово, медии и журналистика с публични въпроси към Христо Иванов, Атанас Атанасов и сие

Клъстер за свободно слово, медии и журналистика с публични въпроси към Христо Иванов, Атанас Атанасов и сие Клъстер за свободно слово, медии и журналистика задава публични въпроси към Христо Иванов, Атанас Атанасов и сие:
Това ли е свободата на словото, която прокламирате? От изтеклия запис от тайното съвещание на ДБ в парламента, освен други скандални за обществото позиции и сценарии, чухме от устата на Христо Иванов да пита къде е излъчено, след като разбират, че са в ефир. След това Иванов дава нареждане записа да се свали от сървъра на Дарик, където е гледан директно от потребителите. Да се свали от сървъра и от масивите на една медия е категорично и безапелационно потъпкване на свободата на словото!
От Клъстер за свободно слово, медии и журналистика питаме това ли е свободата на словото, която прокламирате?
И всичко, което до сега сте вършили под диктовката на задкулисни господари ли е, представяйки се за радетели на свободата на словото?
И тази постановка каква цел има? Възможно ли е да е в полза на български олигарх, смятан за задкулисието в България и създател на кръга Капитал?
И, ако е така, как да смятаме информацията до сега, която се разпространява от неговите медии, след като приближената му партия нарежда да се махат записи от сървъри на друга медия чрез властта, която упражнява?
Бухалка ли е ДБ в ръцете на същия олигарх в политическото пространство, след като медиите му се смята, че са такива срещу неудобни конкуренти в бизнеса и политиката?
С какво лице от тук нататък ще обяснявате кое е фалшива новина и кое не?
Какво още продуцирате като сценарий за държава, медии и журналисти?
Според вас трябва ли прокуратурата да се самосезира за опита да се махне информация от сървъра на медията от политически субект, който все още участва в управлението?
След подобно намерение трябва ли Христо Иванов и Атанас Атанасов да си подадат оставката?
Въпроси, на които очакваме да ни отговорите, защото явно дойде време да дадете отчет на организация като нашата, която реално се занимава със свободата на словото и медиите и която няма общо с измислените и управлявани от олигарси НПО-та, да ви лъскат имиджа чрез лъжи и клевети.
Задаваме въпросите си публично и ги разпращаме на всички медии, които се чувстват достатъчно свободни да ги публикуват. Смятаме, че отговорът също трябва да е публичен, за да няма съмнение за намеса от задкулисието, което изисква и сваля информация от сървъри на медии, злоупотребявайки с власт и пари.
23.07.2022, 17:15 часа
884 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha