Жените имат 5 досадни качества, които вбесяват мъжете

Жените имат 5 досадни качества, които вбесяват мъжете Смята се, че съдбата на жената е да вдъхновява мъжа и му помага да постига целите си. И тогава, ако не постави целия свят в краката й, той със сигурност ще осигури щастлив живот и възможност да се чувства обичан... Но какво ще стане, ако една жена предизвиква напълно противоположни чувства?
И така, кои са женските черти, които най-много дразнят мъжете?

Любовта към съветите
Майчинският инстинкт, който дреме в почти всяка жена, събужда в сърцата им желанието да се грижат и покровителстват любим човек. И една от проявите на тази загриженост за много от нежния пол е желанието да дадат съвет на мъж. И то по най-различни причини – как да пържиш месо, да караш кола и дори да градиш кариера. Жената в случая е водена от най-добри намерения и не разбира защо мъжът се ядосва от това.
За един мъж е много важно да се чувства компетентен и успял. А непоисканият съвет на съпругата се възприема като доказателство за обратното. Изглежда, че една жена не вярва на мъжа си, който без нейните инструкции със сигурност ще направи всичко погрешно.
Затова никога не отивайте при мъж със съвет, освен когато той сам се обърне към вас за тях.

Собственически инстинкт
При жените от примитивни времена желанието да бъдат близо до мъжа е заложено в природата. Разбираемо е - без мъжко рамо няма храна и защита за вас. Да бъдеш сам е равносилно на смърт. Явно оттогава жената има страх да не загуби мъжа, за да не остане сама.
Социалните стереотипи само засилват този страх. Не е тайна, че мъжът все още се възприема от мнозина като основна цел в живота. Присъствието му в живота на една жена свидетелства за нейния успех, понякога дори повече от постиженията в кариерата. Всичко това допринася за развитието на инстинкта за притежание, който е много по-присъщ на жените, отколкото на мъжете.
Мъжете пък възприемат всяка проява на контрол като посегателство върху личната свобода. Те започват да се чувстват като нечия собственост, което е много унизително за един представител на силния пол. И не прощават на никого унижението.

Приказливост
Според експерти жените, за разлика от мъжете, са екстровертни. Всичко, което преживяват, веднага го изпръскват в думи. Ето защо жените толкова много обичат да говорят за чувствата си и разчитат на такава приказливост от страна на мъжете.
Мъжете, както неведнъж сме казвали, не обичат да изразяват чувствата си външно, а предпочитат да ги крият дълбоко в себе си. Следователно женската приказливост ги дразни.
Както и женската склонност да се бори с проблема с помощта на разговори. За една жена основният начин да се справи с проблема е да говори за него в детайли.
Разговорът за мъжете е предаване на конкретни факти. И ако няма такива, тогава самият разговор изглежда безсмислен - "какво да преливам от пусто в празно".

Истерия
Не е тайна, че жените са по-склонни към избухливи атаки от мъжете. Дори думата "истерия" идва от старогръцкото hystera - матка. Така че истерията по дефиниция е изключително женска проява на емоции.
В допълнение, тялото на жената има повече от хормона пролактин, присъстващ в сълзите. Това е, което много учени са склонни да обяснят повишената сълзливост на по-слабия пол. Наистина, проучвания показват, че след 18-годишна възраст жените плачат четири пъти по-често от мъжете.
Дори паметта на жените е насочена предимно към емоционални събития. Ето защо жените по-често от съпрузите си спомнят всички подробности за първите срещи, целувки, както и обиди и кавги.
А играта на хормони, която значително усложнява живота на по-слабия пол в определени дни от месеца, допълнително изостря нестабилното състояние на женската душа.
Някои жени го смятат за свое достойнство. Те са сигурни, че постоянните промени в настроението, вечната интензивност на страстите облекчават скуката от връзките и осигуряват тяхната сила.

Жените, обсебени от чистотата, изразходват цялата си сила, физическа и умствена, за да подредят дома, чиято поддръжка след това яростно се изисква от мъжете им.
Въпреки факта, че идеите за реда на жените и мъжете често се разминават.
„За много представители на по-слабия пол основното е да са спретнати. Оттук книгите, подредени по азбучен ред, химикалки по цветове, спретната купчина сгънати листове и т.н. За мъжете редът е нещо по-функционално. Тоест всяко нещо се намира на мястото, откъдето е по-удобно да го вземете и където е по-удобно да го използвате “, смята психологът.
Затова мъжете не харесват толкова много, когато съпругата им подрежда нещата в офиса или на масата. За мъжа това е неговата лична територия и нахлуването в нея се възприема болезнено. Има чувството, че той е напълно под контрол, че няма право на личен живот. И всеки опит за контрол за мъжа по правило означава поробване.
Освен това, фокусирайки се върху поддържането на реда, една жена престава да обръща внимание на психологическото състояние на мъжа. В резултат на това той започва да се чувства като клиент на петзвезден хотел, което, разбира се, депресира.Разбира се, има много разлики между силния и по-слабия пол. И понякога е наистина трудно да се разберем. Но най-важното, казват експертите, е да се научите да чувствате избрания. И тогава няма да е трудно да го разберете.
18.08.2022, 10:00 часа
358 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha