МРРБ финансира 234 общини за ВиК проекти, пътища и улици с 418 милиона лева

МРРБ финансира 234 общини за ВиК проекти, пътища и улици с 418 милиона лева Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира 234 общини за ВиК-а, пътища и улици. За целта чрез преструктуриране на бюджета на ведомството се осигуряват 418 млн. лв., съобщиха от министерството.
Парите ще реализират почти 300 проекта за пътища, улици и ВиК-а инфраструктура.
Финалният списък на проектите е съставен от експертите във ведомството, заедно с представители на Националното сдружение на общините.
Класираните обекти са от всички подадени искания от кметовете, като са спазени критериите проектите да обхванат максимален брой общини и население и да имат годна проектна и техническа документация, включително валидно разрешение за строеж.
Отпаднало е изискването за избран изпълнител след процедури по Закона за обществените поръчки.
Общата стойност на всички проекти в списъка е над 827 млн. лв.
През тази година общините ще получат 50% от необходимото финансиране за всеки обект. Причината е, че за някои проекти няма да има време да бъдат завършени до края на годината.
Министърът в оставка Гроздан Караджов се надява на приемственост в политиката за целево финансиране на общините на конкурентен принцип по обективни критерии.
30.07.2022, 17:01 часа
960 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha