"Демократична България" и "Продължаваме промяната" отиват отделно на изборите

"Демократична България" и "Продължаваме промяната" отиват отделно на изборите "Демократична България" и "Продължаваме промяната" няма да направят предизборна коалиция и ще се явят отделно на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, съобщиха няколко източници.
Причината е, че от "Продължаваме промяната" не искат такова обединение, тъй като се доверяват на поръчани от тях социологически изследвания, според които към момента получават по-голяма електорална подкрепа, ако се явят сами.
Според един от източниците ПП чакат подходящото време да обявят, че и за двете формации ще е по-добре да не се коалират.
Предложението за подобно обединение дойде от съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, който призова за предизборна коалиция не само с ПП, но и с всички "запазили духа на протеста".
Впоследствие депутатът от ПП Искрен Митев каза, че Христо Иванов е прибързал с решението за създаване на голяма предизборна коалиция. "С тази заявка той вкарва очакване в обществото, предпоставя нещата и това е едно малко притискане на ситуацията", заяви Митев. 
06.08.2022, 16:03 часа
587 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha