Пометените деца с тротинетка във Вършец остават в болница, блъсналият ги шофьор има 14 фиша /видео/

Пометените деца с тротинетка във Вършец остават в болница, блъсналият ги шофьор има 14 фиша /видео/ 20-годишният шофьор, който в неделя удари две 10-годишни деца на тротинетка във Вършец, има 14 фиша и три наказателни постановления за нарушения на пътя, съобщиха от местната полиция.
Направени са му тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни. За деца под 14-годишна възраст пък е забранено движението с електрическа тротинетка, напомниха от МВР. От 14 до 16 г. пък могат да се движат само по велоалеи.
Свидетели твърдят, че шофьорът е избягал от мястото на инцидента, без да помогне на децата – момче и момиче. Казват също, че е карал много бързо.
Той пък твърди, че е шофирал с около 40 км/ч и е навлязъл в насрещното, за да избегне челен удар с тротинетката, но децата са го изненадали, като са завили наляво.
Пострадалото момиче е откарано от родителите си в „Пирогов“ в София и му предстои операция на крака. Момчето е в болницата в Монтана със счупване на костите на подбедрицата. Ще се възстанови напълно, казват лекарите.

09.08.2022, 10:07 часа
6938 1
Коментари

Елина

09.08.2022, 14:05 часа
Неприятни инциденти става винаги и навсякъде, важно е да се направят необходимите изводи.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha