Мостът в Нова Каховка свален от втори опит

Мостът в Нова Каховка свален от втори опит Украинските военни са поразили пътния мост на язовир "Нова Каховка", той е изведен от строя, съобщиха от оперативното командване на украинските въоръжени сили "Юг".
"В рамките на изпълнението на задачите за стрелба на ракетните и артилерийските подразделения мостът на язовир "Нова Каховка" е бил ударен с контролно устройство.
По-рано руските държавни медии съобщиха за обстрел в района на Нова Каховка. Според тяхната версия територията в близост до водноелектрическата централа в Херсонска област е била обстрелвана от украинската армия със системи HIMARS. В същото време представителят на окупационните власти, Кирил Стремусов, твърди, че мостът не е бил повреден.
На 10 август Оперативното командване "Юг" също съобщи, че мостът в Нова Каховка е бил изключен, но по-късно в социалните мрежи се появиха кадри, на които се вижда, че въпреки повредата мостът все още се използва.
В Херсонска област има само три пресичания на Днепър: Антоновскията мост близо до Херсон, Антоновският железопътен мост на 6 км и язовирът Каховка в Нова Каховка, на още 70 км.
Обходният път минава през друга река - този път Ингулец - над която има само един мост в село Дарьовка.
С обстрела на тези пунктове украинските военни се стремят да прекъснат снабдяването на руската армия на десния бряг.
13.08.2022, 13:31 часа
910 1
Коментари

ми добре

13.08.2022, 14:36 часа
тогава ще минавам през Бутан и Крушовица !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha