В Лом отбелязаха тържествено първия учебен ден /снимки/

В Лом отбелязаха тържествено първия учебен ден /снимки/  „Уважаеми директори, учители и родители, Скъпи деца и ученици, Днес отново е 15 септември - празник за всички нас, които носим училището в сърцата си, с надежда и очакване за по-добра и успешна учебна година. Първият училищен звънец ни припомня, че традицията за придобиване на знания и жаждата за учение е вечно жива. Тя е съхранявана и предавана от поколение на поколение, възпитавана в духа на най-добрите български образователни традиции. 
Скъпи деца, растете здрави, умни и усмихнати в детските градини, с незабравими преживявания и весели игри! Малките първокласници, които за първи път ще прекрачат училищния праг, най-много се вълнуват в този ден.  На тях им пожелавам да са усърдни и любознателни в учението!
На всички ученици желая много успехи, приятни емоции и полезни знания през новата учебна година. Нека тя ви отведе до храма на науката, където винаги ще можете да изявите своите таланти и въображение. 
На Вас, всеотдайни учители, пожелавам здраве, мъдрост и удовлетворение от Вашата благородна професия, а на родителите - бъдете опора на децата си по пътя им към знанието!“, пожела кметът д-р Георги Гаврилов, който бе гост на откриването на новата учебна година в ОУ „Константин Фотинов“.  
Първият училищен звънец удари за 2500 ученици от учебните заведения на територията на община Лом, като близо 200 от тях са първокласници. Детските градини се посещават от 500 деца.
15.09.2022, 13:45 часа
3171 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha