РИОСВ-Монтана обяви конкурс „По-добри връзки“

РИОСВ-Монтана обяви конкурс „По-добри връзки“ По случай седмицата на мобилността 16-22 септември тази година РИОСВ – Монтана обявява конкурс за рисунка и/или есе/кратък разказ, свъзан с темата на кампанията – „По-добри връзки“.
Участници в конкурса за рисунка могат да бъдат всички деца от детските градини на територията на областите Монтана и Видин на възраст от 3 до 6 г., както и ученици от училищата и гимназиите от двете области на възраст от 7 до17 г.
Срокът зе представяне на рисунките и литературните разработки е 30 септември.
Рисунките и литературните разработки се изпращат по пощата или лично /чрез родител или учител/ в сградата на РИОСВ-Монтана на адрес ул. „Юлиус Ирасек“ №4, ПК 55 или на електронен адрес [email protected] с основание за изпращане „Конкус По-Добри връзки“
Кампанията „Европейска седмица на мобилността“ (ЕСМ) на Европейската комисия се провежда всяка година в периода 16-22 септември и е насочена основно да насърчи европейските общини да въвеждат и подпомагат устойчивия транспорт и начини на придвижване.
Тази година инициативата за декарбонизацията на градските райони и популяризиране на здравословния начин на живот и мобилност се провежда под мотото „По-добри връзки“. Темата е избрана, за да отрази желанието на хората от цяла Европа отново да осъществят връзка помежду си след месеци на изолация, забрани и ограничения. Възможно е хората да осъществяват връзка при среща на площада в градска среда и да останат свързани помежду си чрез обществения транспорт. По-добрите връзки в транспорта означават по-добре свързани обекти и хора, което е основна тема на Европейския зелен пакт на Европейската комисия.
В тази връзка РИОСВ – Монтана кани всички общини, училища, детски градини и др. да споделят своите планирани дейности за отбелязване Европейската седмица на мобилността, включително:
- Организиране на дейности, фокусирани върху устойчивата мобилност, през основната седмица на ЕСМ 2022;
- Въвеждане на една или повече постоянни транспортни мерки през годината, които да подкрепят прехода към устойчива мобилност;
- Провеждане на ден без автомобили на 22 септември, когато една или повече улици се затварят за движение на автомобили.
Своите идеи и събития може да изпратите в кратък текст и снимки на е-поща: [email protected]
16.09.2022, 10:35 часа
635 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha