БАБХ: Лоша хигиена в стола на Спортното училище в Пловдив е причината за натравянето на децата

БАБХ: Лоша хигиена в стола на Спортното училище в Пловдив е причината за натравянето на децата Пробите от храната в Спортното училище в град Пловдив не показват наличие на салмонела, листерия и бацилус цереус, съобщават от Българската агенция за безопасност на храните.
При извършеното лабораторното изследване е установено несъответствие по показанията за хигиена на производствените повърхности.
Спряна е експлоатацията на обекта и са връчени предписания за извършване на основно почистване и дезинфекция на работните помещения и повърхности, както и за изследване за заразоносителство и здравословно състояние на персонала.
Проби за допълнителни изпитвания за норовирус и ентеротоксини са изпратени в лаборатория на БАБХ в град София. Резултати от тях се очакват след три дни.
Норовирусът е патоген, причиняващ стомашно-чревни инфекции с бързо разпространение. Възможно е да бъде причинител на хранително отравяне, като заразяване може да се случи при консумация на замърсена храна, уточняват от БАБХ.
19.09.2022, 15:26 часа
335 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha