Врачанските сенатори приеха план за устойчива градска мобилност

Врачанските сенатори приеха план за устойчива градска мобилност Общинските съветници във Враца приеха план за устойчива градска мобилност за периода 2021 – 2027 г., видя репортер на BulNews. Това стана на редовна сесия на местните сенатори по-рано днес, на която кметът Калин Каменов предложи да се обявяват дни, в които градският транспорт да бъде безплатен. Според градоначалника по този начин хората ще разберат с колко удобен и хубав градски транспорт разполагаме и това ще ги стимулира да го използват все повече, вместо личните си автомобили, а по-този начин въздухът ще стане по-чист.
„Тролеите ни бяха амортизирани, а сега разполагаме с едни от най-хубавите. С тях гражданите ще могат да пестят, тъй като месечните карти са на изгодни цени“, заяви Каменов.
„Прекалено много станаха автомобилите в нашия град. Трябва да планираме средства и да изградим трасета за велосипедисти. Би могло да се направи и регистър на велосипедите и хората, които използват тях за придвижване, да плащат по-ниски данъци“, предложи кметът на Враца.
27.09.2022, 14:48 часа
863 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha