Виетнам регистрира първи случай на маймунска шарка

Виетнам регистрира първи случай на маймунска шарка Във Виетнам се появи първият случай на заразен с вируса на маймунска едра шарка, съобщи здравната служба на Хошимин, където е идентифициран случаят.
„Благодарение на строгия контрол и наблюдение в града е идентифициран първият случай на маймунска едра шарка. Здравната служба продължава да контролира ситуацията с разпространението на заболяването”, заяви директорът на здравната служба в града Тан Чи Тхуонг.
През септември Министерството на здравеопазването разпореди да се засили контрола по границите с цел идентифициране и недопускане в страната да проникне вируса на маймунската едра шарка. Всички влизащи във Виетнам граждани от държави или региони, където има регистрирани случаи на заболяването, са задължени в рамките на 21 дни да провеждат самостоятелно наблюдение на здравословното си състояние. Онези, които проявяват симптоми като обриви, главоболие, температура, втрисане, болки в гърлото, отпадналост, умора или подути лимфни възли, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ. Лица с такива симптоми трябва да бъдат временно изолирани за провеждане на допълнителни изследвания и, ако е необходимо, да бъдат откарани в болница за лечение.
03.10.2022, 11:12 часа
494 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha