Пребиха и ограбиха хижар в Стара планина

Пребиха и ограбиха хижар в Стара планина Стопанинът на хижа "Лескова" в Стара планина е бил жестоко пребит и ограбен, предаде bTV. Инцидентът е станал в деня на вота - 2 октомври. В момента той е настанен в болница "Пирогов", а побоят и грабежът се разследват.
„Около 15:30 получих обаждане от баща ми, че има навлезли 4 джипа в частния ни имот и около 20 души. Те бяха предупредени да напуснат, но бяха в огражденията. Нападнаха мен и баща ми. След приключване на случката видяхме, че липсва резачка, зарядна станция, откраднаха ми телефона, докато ги заснемах, както и въздушна метла“, коментира потърпевшият Калин Младенов.
Хижата преди е била с друга собственост, но не е функционирала. Според него се е използвала от различни групи за събирания.
„Хората са от Ботевград. Искали са да се съберат, за да празнуват рожден ден. Заварих над 20 пияни младежи между 20 и 30-годишни. Бях нападнат с камъни, тухли, тояги. Казваха ни – „какви сме ние, софиянци, да навлизаме в тяхната гора и планина“, разказва Младенов.
Другото притеснително в случая е, че е подаден сигнал към МВР, но полицията не се отзовава, а оправданието е провеждането на изборите.
„Ако имаше реакция на полицията, извършителите щяха да бъдат хванати, тъй като има само един път за слизане“, посочи собственикът на хижата.
04.10.2022, 12:30 часа
382 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha