Враца е домакин на нов градски фестивал

Враца е домакин на нов градски фестивал Вече и Враца може да се похвали с наистина градско събитие! Пилотното издание на фестивала "Open Vratsa" уверено се настанява в културния календар на града на 29ти и 30ти октомври. 
Новите и свежи явления в съвременното изкуство ще се вплетат в традиционните щрихи на улица “Търговска” и Етнографски комплекс "Софроний Врачански", за да вдъхнат непознат завладяващ импулс на града. Древно и модерно в приятен микс, насочен към младите публики и гости на града, ще провокира, вдъхновява и зарежда с креативност. Фестивалът ще ни припомни, че младостта е не някаква си възраст, а състоянието на духа да виждаме живота (а и града си) по нов, по-цветен и изпълващ с надежда начин. 
Организаторите на "Open Vratsa" не са никак случайни. Техен именно е проектът "Vola Open Air Festival" - емблематичният музикален фестивал, който приобщи Враца към фестивалните събития в страната, привличайки едни от най-интригуващите български и чуждестранни артисти. 
Този път те ще раздвижат културния живот на града от самия му център с много цветове, звук, движение и стил. 
Организаторите на фестивала са категорични, че са сигурни в качеството на програмата и отброяват дните до началото на събитието. „Артисти, музиканти, занаятчии и творци от различни сфери ще сътворят необходимото“, допълват загадъчно те. 
На 29ти и 30ти октомври фестивалът „Open Vratsa“ ще бъде среща между новите и свежи идеи за развитието на региона по креативен съвременен начин. На събитието ще се използва безкешово плащане, което ще допринесе за добрия поток на случващото се.
Събитието се осъществява с подкрепата на Национален фонд "Култура" и Обществен дарителски фонд за Враца.
05.10.2022, 09:38 часа
492 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha