Видинската света митрополия обяви регионален конкурс

Видинската света митрополия обяви регионален конкурс Видинската света митрополия обяви регионален конкурс, посветен на живота и делото на екзарх Антим Първи. Конкурсът е под мотото "Ще бъда блажен, ако възкръсне България за нов свободен живот". Той е за стихотворение, разказ, есе, рисунка или кинофилм, обясни Мария Ангелова, секретар на Митрополията.
"Има интерес към конкурса, който е обявен от Видинската митрополия. Целта му е да увековечи делото на първия и многозаслужил български екзарх (от 1872), виден политик, общественик и видински митрополит, останал в историята най-вече като борец за независимостта на Българската църква и за засилване на нейната роля като обединител на народа. В конкурса могат да участват хора от 5 до 105-годишна възраст в следните категории: 5-7, 7-11, 11-19 и над 19 години. Всеки участник може да участва с по едно авторско произведение в категория", каза тя.
Победителите, класирани на първо, второ и трето място във всяка възрастова категория ще получат награди. Специална награда ще връчи Видинската митрополия, Фондация "Читалище" и дружество "Будители" в област Монтана. Предвиждат се и поощрителни призове. Медийният партньор, списание "Читалище", което тази година ще отбележи своята 150-годишнина, ще публикува наградените творби.
Всеки участник трябва да изпрати до 1 декември 2022 г. своята творба на имейл: [email protected] или на адреса на митрополията-Видин 3700, ул. "Баба Вида" № 11, отбелязвайки трите си имена, точен адрес и телефон за връзка.
Повече информация може да се потърси на телефон 0898 713 342 - Мария Ангелова.
Отчитането на конкурса ще стане в навечерието на Рождество Христово. Резултатите ще бъдат обявени на страницата на митрополията.
02.11.2022, 15:36 часа
631 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha